Student Centre and New Square

The Student Centre and New Square will draw the City and the University together like never before. Creating a space with aesthetics mirroring Fishergate Preston, the project and its associated highways will generate a new vision for the Adelphi Quarter.

The Student Centre building, the integral part of the £57million project, will create a much-needed gateway into campus, with a reception area and grab and go coffee shop to welcome staff, students and visitors alike.

Providing a home for the various student services at the University, the building will contain offices, meeting rooms, workstations and event venues including a roof top garden. This investment will help staff to continue the outstanding support they provide for students and welcome local communities into the University.

A large square will extend in front of the building, designed for hosting large events including the Lancashire Science Festival, pop up cinemas, farmers markets and more. This square does not just belong to the University, but to the local community too. Lancashire’s societies, clubs and communities will be welcome to use the square to host their own events, creating a connectivity between the University and its surroundings.

In order to complete this project, some of the highways surrounding the University will be reconfigured. The University is working closely with Preston City Council and the Highways Agency, Lancashire County Council, to ensure that this is done in the most efficient way possible. Over the course of the summer, we undertook a variety of public consultations to ask for feedback from all parties who will be affected by this change and alterations were made to the proposal.

Update on progress: The planning application for the project has been submitted and we are expecting a decision to be announced by Preston City Council in January 2018. Watch this space!

 

Student Centre and Square
Student Centre and Square
Student Centre Dusk view
Student Centre Dusk view
Proposed student centre interior
Proposed Student Centre interior
Student Centre Aerial
Student Centre Aerial
Adelphi Junction
Adelphi Junction
Aerial at dusk
Aerial at dusk
Internal Atrium
Internal Atrium
Rear View
Rear View
Street View
Street View
Student Area
Student Area
Student Centre and Square
Student Centre Dusk view
Proposed student centre interior
Student Centre Aerial
Adelphi Junction
Aerial at dusk
Internal Atrium
Rear View
Street View
Student Area

News Articles

UCLan’s Masterplan vision is brought to life

Read more

Views sought on new University square

Read more

Vision for University’s Circa £60 Million Campus Gateway Revealed

Read more

Community Views Sought on £50 Million University Gateway Plans

Read more

UCLan Launches Architecture Competition to Create Inspiring Campus Gateway

Read more

Fylde Building Makes Way for Green Space

Read more

Campus Masterplan Flythrough Unveiled

Read more

From Drawing Board to Reality

Read more

Work Begins on the £200 Million Campus Development Plan

Read more

University Announces £200 Million Development Proposals

Read more

Have Your Say

[email protected] 01772 201201


Download Campus Masterplan